Van het weekend weer eens lekker gekokkereld, en deze forelmousse was een overheerlijk hapje voor bij de aperitief.
Een heel eenvoudig recept dat ik graag meegeef zodat jullie het ook kunnen proberen.
Ingrediƫnten:
250 g gerookte forel
200 g platte kaas
4 takjes dille
peper
zeezout
1 Granny Smith appel
sap van 1/2 citroen
1 eetlepel notenolie
Hak de forel in de hakmolen fijn, je kan de forel ook mixen met de mixer maar hou een beetje forel apart voor het garnituur.
Voeg de platte kaas toe en kruid met peper en zout. Mix tot een gladde massa.
Schil de appel en snijd in dunne schijfjes en snijd in Julienne reepjes.
Druppel de notenolie en citroensap over de appel, nog wat bij kruiden met zout en peper.
Lepel de mousse in kommetjes of glaasjes, volgens ieders voorkeur, garneer met appel, forel en dille.
Smakelijk!!
Groetjes
Katia
Geen opmerkingen:
Een reactie posten